Bjelovarska policija uhvatila krijumčare ukradenih automobila i motora

BJELOVARSKA je policija uhitila 31-godišnjeg Bjelovarca koji se bavio krijumčarenjem ukradenih automobila i motora, izvijestila je PU bjelovarsko-bilogorska.

U garaži te dvorištu ispred njegove kuće policija je pronašla motocikl marke Kawasaki te automobile Opel Zafira, Audi A6 i VW Sharan, za kojima Interpol traga jer su ukradeni u Austriji. Pronađeni su i još jedan motocikl marke Kawasaki ZXT10C te automobil VW Passat.

Istog dana je policija u dvorištu kuće 29-godišnjaka s područja Nove Rače pronašla motocikl Kawasaki KX450F, također ukraden u Austriji te Kawasaki KXF, koji je u vlasništvu njegova 34-godišnjeg sumještanina.

Motori i automobili ukradeni u Austriji, Njemačkoj i BiH

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom je na imanju 52-godišnjaka, s područja Velikog Grđevca, pronađen motocikl marke Kawasaki KX85, ukraden u Austriji, a kod 37-godišnjaka iz Bjelovara su pronađeni motocikli Kawasaki KX450F, također ukraden u Austriji, te motocikl marke KTM85SX.

Policija je kriminalističkom obradom utvrdila da su 29-godišnjak i 37-godišnjak ukradene motocikle kupili od 31-godišnjaka. Još nije utvrđeno je li motocikle od njega kupio i 52-godišnjak. Hrvatska policija u suradnji s austrijskim Interpolom i dalje radi na slučaju, a protiv 31-godišnjaka je za sada podnesena jedino kaznena prijava zbog krijumčarenja.

Policija je muškarcima pod sumnjom da su ukradeni oduzela još četiri automobila te traktor. Za Mercedes 270 CDI ispostavilo se da je povezan sa slučajem utaje u Njemačkoj, a za BMW 730 da je ondje ukraden. Za BMW 525 D je utvrđeno da neki dijelovi pripadaju BMW-u registriranom u Austriji, a automobil je ukraden u BiH. Porijeklo Mercedesa ML 270 te traktora Steyr policija još utvrđuje.

I.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara