Black Hawk Down: U Njemačkoj se srušio američki helikopter, troje mrtvih

Black Hawk Down: U Njemačkoj se srušio američki helikopter, troje mrtvih

Tekst: F.M.
Foto: Bild


POZNATI američki helikopter srušio se sinoć u blizini njemačkog grada Vierheima, a sva tri člana posade izgubila su život, potvrdili su američki dužnosnici.

"U helikopteru je bilo troje ljudi, a nitko nije preživio", rekao je njemačkim medijima glasnogovornik američke vojske, koji nije dao detalje o identitetu poginulih vojnika. "Moramo prvo obavijestiti obitelji, a onda ćemo dati informacije novinarima", dodao je.

Helikopter Black Hawk UH 60 je oko 18.35 sati pao u šumi oko 400 metara od autoceste. Područje oko mjesta pada zatvoreno je. Spasioci su prvo pronašli dvoje mrtvih, a požar je ugašen malo prije 20 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne zna se razlog pada

Transportni helikopter išao je iz Mannheima prema barakama Coleman. Devet kilometara prije cilja srušio se. U trenutku pada vladali su teški vremenski uvjeti, iako još nije jasan razloga pada. Istraga će potrajati.

Helikopter Black Hawk (crni jastreb) napravljen je krajem 70-ih godina kao srednje teški transportni helikopter. Prilikom izrade trudilo se osigurati da može nastaviti let i kad je oštećen.

Helikopter je postao poznat po filmu naziva "Black Hawk Down" (Pad crnog jastreba), snimljenom po istinitom događaju u Somaliji u 90-ima godinama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara