BLAGDAN SVIH SVETIH U BANJOJ LUCI

Obilježavanje blagdana Svih svetih u Banjoj Luci otpočelo je misom u katedrali Svetog Bonaventure koju je služio generalni vikar banjalučke Biskupije msgr. Anto Orlovac, dok je središnju misu na groblju Sveti Marko služio biskup banjalučki Franjo Komarica.

"S osobitim zadovoljstvom moram priopćiti da je misi nazočio i biskup Josef Punt iz nizozemske biskupije Harlem, koji je vojni vikar i trenutačno je u posjetu nizozemskim pripadnicima SFOR-a u Banjoj Luci", izjavio je za Hinu banjalučki biskup Komarica, istaknuvši da je na misi bilo više tisuća katolika, među kojima je i brojna skupina Hrvata-katolika iz dijaspore.

"Moram naglasiti da je Dan mrtvih u Republici Srpskoj okupio do sada najveći broj katolika od 1995. godine, a to je izravni rezultat ovogodišnje posjete Svetog oca Banjoj Luci", kazao je biskup Komarica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tijekom ovog vikenda, a da bi se omogućilo što većem broju vjernika da posjete groblja u Republici Srpskoj odnosno Bosni i Hercegovini, vlasti Republike Hrvatske i BiH dozvolile su građanima da državnu granicu prelaze samo uz predočenje osobnih karti.

Ova uredba bit će na snazi do ponedjeljka, 3. studenog do 12 sati.

(Hina) spod nab

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara