Blair: Britanija će stati uz SAD

Britanija će stati uz SAD u njezinoj borbi protiv međunarodnog terorizma i širenja oružja masovnog uništenja, izjavio je u utorak britanski premijer Tony Blair, ali je također pozvao Washington da sluša svoje saveznice po drugim pitanjima.

´Ostat ćemo najbližom saveznicom SAD-a i kao saveznice utjecat ćemo na njih da nastave širiti svoje prioritete´, rekao je Blair na skupu najviših britanskih diplomata u Londonu, ističući pitanja kao što su bliskoistočni mirovni proces, globalno zatopljavanje i globalno siromaštvo.

On je pojasnio da neke zemlje kritiziraju SAD zbog njezine politike prema međunarodnom terorizmu i oružju masovnog uništenja unatoč tome što su svjesne da se Washington mora tome suprotstaviti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga je rekao da se ne radi toliko o protivljenju takvoj američkoj politici nego o tome da te zemlje, koje nije naveo, žele da SAD i njih posluša po nekim drugim pitanjima.

´Za međunarodnu zajednicu je također važan bliskoistočni mirovni proces, globalno siromaštvo je važno, globalno zatopljavanje je važno, Ujedinjeni narodi su važni´, istaknuo je on.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara