Blair Chiracu: Uskoro dostupna revidirana rezolucija o Iraku

BRITANSKI premijer Tony Blair kazao je da bi "uskoro trebao biti dostupan" revidirani tekst rezolucije o Iraku, u telefonskom razgovoru u utorak s francuskim predsjednikom Jacquesom Chiracom, priopćeno je iz Elizejske palače.

Chirac i Blair raspravljali su o tom nacrtu "koji predstavlja dobar temelj, ali treba biti poboljšan", kao i "o očekivanim amandmanima" i "potrebi realnog prijenosa suvereniteta na prijelaznu iračku vladu nakon 30. lipnja", kazala je glasnogovornica ureda francuskog predsjednika Catherine Colonna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sporazumijevanje Chiraca i Blaira, koji će se u nedjelju naći u Normandiji na proslavi 60. obljetnice savezničkog iskrcavanja, nastavit će se, objasnila je Colonna.

Francuski predsjednik je u petak, nakon završetka 3. summita Europske unije i Latinske Amerike u Meksiku, izjavio da bi nacrt američko-britanske rezolucije o tranziciji u Iraku trebo biti "ozbiljno poboljšan".

Potrebno je da buduća iračka vlada ima "sposobnost odlučivanja" o velikim operacijama multinacionalnih snaga te da njihov mandat bude ograničen u vremenu, naglasio je Chirac.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara