Blair upozorava Iran zbog nuklearnih ambicija

Britanija je u srijedu upozorila Iran "da ne ignorira" zahtjeve Zapada u vezi s iranskim nuklearnim programom niti da prijeti međunarodnoj zajednici.

Britanski ministar vanjskih poslova Jack Straw sastao se s iranskim ministrom Manouchehrom Mottakijem i "jasno mu rekao da je to prilika koju bi Iran morao iskoristiti", objavio je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova, a prenosi Reuters.

"Mottaki je upozoren da ne odstupa od dodatnih protokola IAEA i da ne prijeti", rekao je glasnogovornik, govoreći o zahtjevima Agencije Ujedinjenih naroda za nuklearnu energiju. "To nije u iranskome interesu", dodao je.

Zapadne zemlje strahuju da Iran pokušava proizvesti atomsku bombu, ali službeni Teheran tvrdi da je njegov nuklearni program namijenjen isključivo proizvodnji električne energije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanski premijer Tony Blair u srijedu je rekao kako je važno da međunarodna zajednica pošalje signal "snage" Iranu, a u vezi s njegovim nuklearnim programom, objavila je agencija Associated Press.

"Važno je da shvate... Da smo jedinstveni u odluci da oni ne smiju nastaviti kršiti međunarodne obveze", rekao je Blair na aktualnom satu vlade u donjem domu britanskoga parlamenta.

(Hina) xvm ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara