Blaškić obolio i završio u bolnici

GENERAL Tihomir Blaškić teško je obolio i prije dva je dana hitno smješten u u bolnicu u Haagu, objavio je u Vjesnik u svom subotnjem izdanju pozivajući se svoje izvore.

O Blaškićevom zdravstvenom stanju obaviještena je hrvatska Vlada i generalov odvjetnički tim, piše Vjesnik. Hina doznaje od izvora koji je želio ostati neimenovan da je Blaškić u srijedu prebačen u bolnicu, ali da je u pritvor vraćen isti dan, te da se nalazi liječničkih pretraga očekuju u ponedjeljak. Isti izvor nije htio govoriti o pojedinostima Blaškićevih zdravstvenih tegoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vjesnik pretpostavlja da je Blaškić obolio zbog stresa kojem je godinama izložen zbog silnih kontroverzi, tajni, sakrivenih dokumenata i političke upeletnosti koje prate i otežavaju njegov slučaj.

Blaškić, koji se u zatvoru nalazi već šest godina, osuđen je na 45 godina zatvora, trenutno je u tijeku žalbeni postupak.

Novinski arhivi bilježe brojne političke izjave od prije šest godina, u kojima je Blaškićev odlazak u Haag mnogim akterima u hrvatskom državnom vrhu osigurao i mandate i utjecaj na politička zbivanja u Hrvatskoj.

Otvaranje žalbenog postupka otvorilo je mnoga pitanja i tajne koje tek treba razriješiti, a koje bi vjerojatne otkrile stvarnu Blaškićevu odgovornost.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara