Blic: Najodgovorniji u SPC žele posjet Pape Beogradu

NAJVEĆI broj "najumnijih i najodgovornijih" ljudi u Srpskoj pravoslavnoj crkvi želi da dođe do posjeta pape Ivana Pavla II. Srbiji i Crnoj Gori, izjavio je prodekan Bogoslovskog fakulteta u Beogradu Radovan Bigović.

"To je velika čast i odgovornost. Dijalog između dvije crkve sad je intenzivan na svim razinama i sve ukazuje na to da će do tog posjeta doći u dogledno vrijeme. Imam puno povjerenje u našeg patrijarha i Sveti arhijerski sabor i odgovorne ljude iz Rimokatoličke crkve da će odluku o papinom posjetu donijeti na crkveni način i u pravo vrijeme", kazao je Bigović za današnji "Blic".

U Beogradskoj nadbiskupiji, rečeno je "Blicu", postoji velika želja katoličkih vjernika da papa posjeti Srbiji i Crnu Goru, te nije isključena mogućnost da do tog posjeta dođe - kako je to u Rimu najavio predsjednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović - već iduće godine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović, koji je prije nekoliko dana boravio u posjetu Italiji i Vatikanu, izjavio je "La stampi" da njegov susret s Papom "vodi ka posjetu Pape Beogradu", što bi bio jedan od odlučujućih koraka u pristupanju zemlje Europskoj uniji. "Mi bismo željeli da obje strane počnu pripreme za taj događaj i Papa mi je kazao da je s tim suglasan", kazao je predsjednik Srbije i Crne Gore.

(Hina) ttag sb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara