Blix kaže da neke stvari s irakom idu dobro, neke ne

ŠEF inspektora oružja Ujedinjenih naroda Hans Blix kazao je  nakon sastanka o predstojećem izvješću Vijeću sigurnosti 27. siječnja da suradnja s Irakom u nekim područjima ide dobro, a u nekima ne.

Blix se u četvrtak u sjedištu UN-a u New Yorku sastao s kolegijem povjerenika UN-a za nadzor, verifikaciju i inspekciju (UNMOVIC) kojem predsjeda, kako bi razmotrili rad na terenu u Iraku i formulaciju njegovog narednog izvješća o iračkom oružju koje treba predati Vijeću sigurnosti u ponedjeljak 27. siječnja.

On je nakon sastanka kazao novinarima kako neke stvari u Iraku idu dobro, kao što je omogućen žuran pristup mnogim mjestima, dok neke stvari ne idu dobro, kao što je nastojanje da se dobije dozvola za nadzorne letove zrakoplova U2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´Ima svega´, rekao je on o iračkoj suradnji. ´Kad bi Irak surađivao u svakom pogledu kako se to od njega traži, bio bi to tada brz proces´.

Blix je kazao kako će Vijeće sigurnosti odrediti rokove za inspektore.

´Što god oni kažu, ako žele promijeniti rezolucije, to su upute koje imamo´, naglasio je on. ´Mi smo pomoćni organ Vijeća sigurnosti´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara