Blizu 600 poginulih u najsnažnijem potresu u povijesti Maroka

NOVI potres jačine 4,3 stupnja po Richterovoj ljestvici pogodio je u srijedu ujutro marokansku provinciju Al Hoceimu u kojoj je u prijašnjem udaru u utorak rano ujutro, prema posljednjim podacima, bilo najmanje 564 mrtvih i više od 300 ranjenih, javio je marokanski zavod za geofiziku.

Epicenar potresa bio je u okrugu Nekkour, ali nitko nije stradao jer je stanovništvo provincije Al Hoceima provelo noć na otvorenom, bojeći se sekundarnih udara.

Spasitelji i dalje nastavljaju potragu za preživjelima ispod ruševina njihovih domova od nepečene cigle, objavila je državna televizija.

Stotine je ljudi ozlijeđeno je u mediteranskom lučkom gradu Al Hoceimi i okolici koje je u utorak rano ujutro pogodio potres jačine 6,5 posto Richterove skale.

Većina ih je zbrinuta u vojarnama, zdravstvenim centrima i dobrotvornim ustanovama, a manji dio ih je zračnim prijevozom prebačen u prijestolnicu Rabat, Casablancu i Meknes.

Neki od stanovnika kopaju golim rukama i lopatama u potrazi za preživjelima, a spasiteljima su prijeko potrebni teški strojevi za raščišćavanje ruševina i psi tragači

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara