BMW i Croatia Boat Show: I ove godine zajedno

TVRTKA Tomić & Co, generalni zastupnik i uvoznik za marku BMW za Hrvatsku, i ove godine  sudjeluje s markom BMW kao službenim vozilom 8. sajma nautike Croatia Boat Show.

Na tiskovnoj konferenciji održanoj u restoranu Tomislav hotela Sheraton Zagreb predstavnicima medija predstavili su se organizatori i sponzori ovogodišnjeg, osmog po redu, izdanja sajma nautike Croatia Boat Show. Osim što smo imali prilike saznati da ovu manifestaciju sponzoriraju i tri velike tvrtke svjetskog glasa, prije spomenuti Tomić&Co, te Allianz i Zagrebačka banka, od ove im se godine pridružila i Hrvatska vlada.

Prepoznavši važnost održavanja sajma za regiju, ali i cjelokupno hrvatsko gospodarstvo, sajam nautike se ove godine održava pod pokroviteljstvom državnih institucija, Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitke, te samog  premijera Ive Sanadera.

Daljnji rast popularnosti sajma

Prema najavama organizatora, napori da sajam zadrži prestižnu lokaciju uz istovremeni porast kvalitete još je jednom urodio plodom. Naime, kako Split nema sajamske kapacitete, a splitska riva je lišena odgovarajuće infrastrukture, potreban je izniman napor da se ostvare preduvjeti za organiziranje ovako velike i zahtjevne manifestacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što je potpisan desetogodišnji ugovor o korištenju Rive, organizator, tvrtka Profectus, već sada užurbano radi na pripremi sajma koji svoja vrata otvara 1. travnja. Bit će postavljeno 3.825 četvornih metara pontona, dodatno se predviđa postavljanje 10 plutajućih valobrana, kao mnoštvo sidrenih blokova ukupne mase veće od 1.400 tona. Pridodamo li tome produljeno trajanje sajma (prvi put pokriva dva vikenda), organizator očekuje da bi 50-postotnim rastom trebao skočiti sa prošlogodišnjeg 9 mesta na IFBSO listi najvećih nautičkih sajmova na svijetu, sve do 6. mjesta.

Osim toga, to je jedini sajam ove vrste u svijetu koji se održava doslovno u centru grada. Posebnost ovogodišnjeg salona je VIP salopn smješten na trajektu i VIP helikopterski prijevoz u organizaciji tvrtke HIKO d.o.o, nešto čime se ne može pohvaliti niti jedan drugi sajam ovog tipa.  

Nije potrebno komentirati koliki će biti efekt  sajma na kojem se očekuje preko 1.000 izlagača, kako na razvoj nautičkog turizma, tako i na daljnju popularizaciju Hrvatske kao elitne turističke destinacije. U tu svrhu organizirat će se okrugli stol na inicijativu MMTPR-a na temu daljnjeg razvoja nautičkog turizma na Jadranu.

Više informacija o sajmu možete naći na službenim stranicama organizatora na adresi http://www.croatiaboatshow.com.

M.N.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara