Bobetko za Uskrs izišao iz bolnice

UMIROVLJENI general Janko Bobetko u subotu je dobio izlaz iz Kliničke bolnice "Dubrava" kako bi uskrsne blagdane proveo u krugu svoje obitelji, doznaje se danas od Mije Bergovca, voditelja liječničkog konzilija generala Bobetka.

"General Bobetko i njegova obitelj željeli su Uskrs provesti zajedno kod kuće, pa je u dogovoru s dežurnim liječnikom dobio izlaz iz bolnice preko uskrsnih blagdana", rekao je Bergovec Hini.

Naglasio je da Bobetko nije otpušten iz bolnice i rekao da je zdravstveno stanje umirovljenog generala nepromijenjeno, odnosno teško i da je general praktički nepokretan.

General Bobetko ima značajan poremećaj srčanog ritma i vezan je za uzimanje lijekova.

Bergovec nije mogao reći kada će se Bobetko vratiti u bolnicu.

"Nije neuobičajeno da se teški bolesnici puštaju preko vikenda ili blagdana kući, no kada će se Bobetko vratiti u bolnicu ovisi o njemu samome", rekao je Bergovec.

General Bobetko je polovicom studenoga prošle godine prebačen u KB Dubrava zbog pogoršanog zdravstvenog stanja. U veljači je zbog njegovog lošeg zdravstvenog stanja Međunarodni kazneni sud u Haagu (ICTY) odustao od zahtjeva za njegovim izručenjem, a nakon što je Vlada udovoljila zahtjevu da se optužnica uruči Bobetku ili njegovim odvjetnicima, Sud je početkom travnja suspendirao nalog za uhićenje i predaju generala Bobetka. Optužnica ga tereti da je odgovoran za zločine počinjene u operaciji Medački džep u rujnu 1993. godine.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara