BOHINC: SLOVENIJA NE ŽELI BITI AZILANTSKI CENTAR ZA EU

Slovenski ministar unutarnjih poslova Rado Bohinc izjavio je u ponedjeljak da njegova država neće pristati na ulogu azilantskog centra za države Europske unije.

"I dalje ćemo štititi naše vanjske granice i suzbijati ilegalne migracije, ali nikako nećemo pristati na obvezu provođenje postupaka za azil za druge države Europske unije", izjavio je Bohinc na konferenciji za novinare posvećenoj azilantskoj problematici i ilegalnim migracijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U slučaju kad bi pristala na to da provodi postupke za azil za druge države, Slovenija bi pristala na ulogu "otirača Europe", pojasnio je Bohinc. Dodao je da je broj ilegalnih migranata zatečenih u Sloveniji opao za 50 posto u odnosu na prošlu godinu. U prvih pet mjeseci ove godine bilo je nešto manje od 1700 ilegalnih migranata zatečenih u Sloveniji, a velika većina postupaka za azil zaustavlja se jer se vraćaju na osnovi ugovora o readmisiji prije nego se postupci završe. U Sloveniji je još oko 2000 izbjeglica iz BiH koji su u Sloveniju došli 1992. godine, a radi se na njihovoj integraciji.

Slovenski mediji nedavno su pisali o navodnom osnivanju europskog azilantskog centra u Postojni, ali je vijest kasnije demantirana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara