Bojan Gudurić: Predao sam se u Banjoj Luci jer nisam uspio prijeći hrvatsku granicu

Bojan Gudurić: Predao sam se u Banjoj Luci jer nisam uspio prijeći hrvatsku granicu

Tekst: P.Vidov
Foto: MUP

BOJAN GUDURIĆ, višemjesečni bjegunac od hrvatskog pravosuđa i jedan od optuženih za ubojstvo Ive Pukanića, i dalje se nalazi u ekstradicijskom pritvoru u Sarajevu i očekuje izručenje Hrvatskoj. U zatvoru su ga ovih dana, prenose nam kolege iz srpskog dnevnog lista Blic, posjetili članovi obitelji.

"Ne bojim se za svoju sigurnost niti za sigurnost svoje obitelji. Nitko nije prijetio ni meni ni njima", kaže Gudurić koji i dalje inzistira da se Hrvatskoj želi predati kako bi pred sudom dokazao svoju nevinost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gudurić je također otkrio da se cijelo vrijeme dok je bio u bijegu sakrivao kod rođaka, ali nije precizirao na kojoj lokaciji. Pokušao se, kaže, direktno predati hrvatskom pravosuđu, ali to mu nije pošlo za rukom. "Imao sam nekih komplikacija na granici, nisam mogao ući u Hrvatsku. Zbog toga sam se odlučio predati u Banjoj Luci i zatražiti izručenje u Hrvatsku", kaže Gudurić.

Gudurić, kojeg hrvatsko pravosuđe tereti da je čekao preko puta Nacionalove redakcije sa snajperom, spreman da ubije Pukanića ukoliko bomba koju je postavio Željko Milovanović zakaže, i dalje tvrdi da uopće ne zna rukovati puškom. Na snajperu je policija pronašla njegov DNK, ali Gudurić kaže da je tu pušku dirao na jednoj zabavi u slovenskoj Novoj Gorici, gdje je zajedno s njim bilo još dvadesetak ljudi i svi su se igrali s oružjem, ali nisu pucali.

Iduće ročište na suđenju za ubojstvo Ive Pukanića je u ponedjeljak 15. veljače, a Gudurić bi do tada već mogao biti izručen Hrvatskoj s obzirom da su njegovi odvjetnici ranije najavili kako očekuju da proces izručenja bude okončan do sredine veljače.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara