Bolesnik umro u hladnjaku na patologiji?

NA ZAHTJEV Općinskoga državnog odvjetništva u Čakovcu policija je na Pulmološkom i Patološkom odjelu Županijske bolnice u Čakovcu provela kriminalističku obradbu u vezi sa smrću 65-godišnjeg pacijenta, izvijestio je danas načelnik međimurske Policijske uprave Ivan Sokač.

Po podatcima iz bolničkih krugova dežurni liječnik i medicinska sestra na Pulmološkom odjelu utvrdili su smrt pacijenta J.L. 31. prosinca nakon 3 sata te je njegovo tijelo, nakon uobičajena liječničkog postupka, dopremljeno na Patološki odjel u rashladnu komoru.

Ravnatelj bolnice dr. Franjo Fundak izjavio je za Hinu da se izvješće bolničkog Povjerenstva za stručni rad i nadzor razlikuje od izvješća dežurne patologinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kad je došla na posao, ona je uočila da je tijelo u neuobičajenu položaju za mrtvaca i utvrdila je da je preminuo četiri sata kasnije nego je ubilježeno na Pulmološkom odjelu, odnosno da je umro od pothlađivanja te je o tome obavijestila ravnatelja Fundaka.

Preminuli J.L. se, inače, liječio od raka pluća, a lani je zbog tegoba u čakovečkoj bolnici hospitaliziran četiri puta.

Policija navodi da su prikupljene obavijesti i medicinska dokumentacija o liječenju i smrti pacijenta dostavljeni Općinskom državnom odvjetništvu kako bi se utvrdio točan uzrok i vrijeme smrti.

Dodaje da će o cijelom događaju izvijestiti i Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, a o slučaju je izviješćen i istražni sudac Županijskog suda u Varaždinu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara