BOLIVIJSKA VOJSKA ZADRŽAVA PROSVJEDNIKE PRED LA PAZOM

Bolivijska vojska spriječila je u srijedu ulazak kolona prosvjednika u glavni grad La Paz, a narodna se pobuna protiv predsjednika širi i drugim dijelovima zemlje.

Dužnosnici Katoličke crkve izvijestili su da su dva rudara poginula, a šest je prosvjednika ozlijeđeno oko 50 kilometara od La Paza.

Prosvjedi su izbili i u gradu Cochabambi na istoku zemlje, gdje su demonstranti kamenjem gađali policiju i bacali molotovljeve koktele po vladinoj palači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Analitičari predviđaju da će predsjednik Gonzalo Sanchez de Lozada morati ustupiti pred prosvjednicima, kako bi spriječio da širenje nasilja dovede do pada njegove vlade.

U jednomjesečnim prosvjedima protiv predsjednikove proameričke politike poginulo je najmanje 53 ljudi, ne uključujući rudare, čiju smrt vlasti nisu potvrdile.

Vlada najsiromašnije zemlje Južne Amerike, u kojoj šest od deset stanovnika živi s manje od dva dolara dnevno, našla se na udaru zbog niza mjera, od onih za iskorjenjivanje koke, pa do planova za izvoz prirodnog plina u Sjedinjene Države.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara