Bolnica u Dugoj Resi naplaćivala liječenje mrtvih pacijenata, HZZO poslao samo opomenu?!

Bolnica u Dugoj Resi naplaćivala liječenje mrtvih pacijenata, HZZO poslao samo opomenu?!

Tekst: I.M.
Foto: Ilustracija

SPECIJALNA bolnica za produženo liječenje Duga Resa je HZZO-u ispostavljala račune za lažno liječenje već umrlih osoba, čime je državni proračun oštećen za milijune kuna.

To je inspekcija HZZO-a otkrila još prije tri godina, a bolnica i odgovorni su zaradili jedino pismenu opomenu. Ustanova kojoj je na čelu HDZ-ovka Herta Belobrajdić ne samo da nije snosila sankcije već je i prikazivana kao jedna od najboljih bolnica s pozitivnim poslovanjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj otac, Mika Jurinić, u prvoj polovici 2007. godine je ležao mjesecima u bolnici. Bolovao je od raka. Umro je 18. lipnja. Bila sam prestravljena kad sam gotovo dva mjeseca poslije naišla na izlaznu fakturu upućenu HZZO-u s datumom od 5. kolovoza. Fakturirano je oko tisuću kuna za prijem mog oca u bolnicu i brojne preglede", rekla je Jutarnjem listu Božica Bandula, zaposlenica računovodstva bolnice.

U HZZO-u koji provodi redovite godišnje kontrole u bolnici navode kako su prilikom posljednje utvrđene tek "manje nepravilnosti vezane za obračun plaća".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara