Bombardiran Irački grad Samarra

Bombardiran Irački grad Samarra
AMERIČKO topništvo i zrakoplovi bombardirali su tijekom noći dvije zapadne četvrti Samarre, 125 kilometara sjeverno od Bagdada, objavila je iračka policija.

Napadnute četvrti izolirane su od ostatka grada i u njima se navodno skrivaju pobunjenici, rekao je jedan policijski dužnosnik.

Američka vojska operaciju nije potvrdila.

Prema iračkom izvoru, napadnuta je industrijska četvrt i četvrt Jbayliya. Napadi su uslijedili nakon granatnog napada na obližnju američku vojnu bazu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanovnici napade nisu mogli potvrditi jer su napadnute četvrti proglašene zatvorenom vojnom zonom, a pristup vozilima hitne pomoći u njih je zabranjen. Nije poznato niti ima li u napadima žrtava.

Američko-iračke snage zauzele su Samarru u listopadu. U nizu napada u subotu u tom gradu poginulo je 36 ljudi, od čega 26 policajaca.

Iračka Nacionalna garda uz potporu američkih snaga nastavila je u ponedjeljak, drugi dan zaredom, pretraživati stanove u četiri četvrti na sjeveru grada. Informacija o eventualnim uhićenjima nema.

Policijski sat uveden u subotu u ponedjeljak je ublažen. Stanovnici sada mogu izlaziti do podneva. Pješaci se mogu slobodno kretati, no automobili su zabranjeni kao i javna okupljanja. Škole i vladine zgrade zatvorene su.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara