Bombardirani irački vojnici u blizini područja pod kontrolom Kurda

AMERIČKI  su zrakoplovi bombardirali iračke položaje u blizini područja kojeg kontroliraju Kurdi u sjevernom dijelu zemlje, javlja agencija Reuters.

Dopisnik agencije Reuters Jon Hemming je vidio jedan od zrakoplova kako baca tri bombe u blizini rovova iračkih postrojbi u ravnici pored Domiza, malog grada ili vojnog postrojenja u blizini granice između Mosula i Dohuka. Još je pet bombi bačeno u dva nova bombaška napada.

Najmanje su dvije bombe promašile ciljeve i pale na sredinu polja.

Dopisnik javlja da je nakon prvog bombardiranja mogao vidjeti iračke vojnike kako bježe kao i izmjenu vatre. Nakon trećeg bombardiranja, u kojem je pogođena zgrada u Domizu, dva su vozila i nekoliko ljudi pobjegla s tog područja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije u četvrtak oko 1000 padobranaca iskrcalo se na sjeveru Iraka, istočno od Aloke, u području koje od 1991. kontroliraju irački Kurdi.

CNN je javio da su bombaškim napadima rano ujutro bile izložene i iračke linije u blizini Kalaka, na pola puta između iračkog grada Mosula i Arbila, grada pod kurdskom upravom.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara