Bombaš iz Ansbacha: Nijemci više neće mirno spavati

Bombaš iz Ansbacha: Nijemci više neće mirno spavati

Foto: FAH

SIRIJAC koji se raznio ispred bara u Ansbachu prije napada je snimio video u kojem se zakleo da Nijemci više neće moći mirno spavati.

Na istoj je snimci bombaš, poznat samo kao Mohammad D., objavio vjernost Islamskoj državi i najavio osvetu Nijemcima zato što stoje na putu islamu.

U međuvremenu je otkriveno još detalja o napadaču koji je detonirao ruksak pun eksploziva ozlijedivši 15 ljudi, četvero od toga teško, nakon što ga nisu pustili na glazbeni festival s tisućama posjetitelja.

Azil u Njemačkoj mu je odbijen jer ga je već dobio u Bugarskoj, a imigrantska služba je naredila da ga se tamo deportira. Mohammmad D. je policiji bio poznat zbog opetovanih prekršaja povezanih s drogom i drugih zločina.

Posjedovao ekstremističke snimke

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U njegovom stanu su pronađene ekstremističke snimke, te razrjeđivač za boju, klorovodična kiselina, baterije, alkohol i drugi sastojci za izradu eksplozivnih naprava.

Premda je Islamska država bombaša nazvala jednim od svojih vojnika, pojavili su se iskazi o njegovom neslaganju s namjerama te terorističke grupe.

Iranac koji ga je upoznao u centru za izbjeglice tvrdi da je Mohammad DS. kritizirao Islamsku državu, i smatrao da ne predstavlja sve muslimane.  

"Ali čini mi se da je imao ozbiljnih problema, jer je često lagao bez ikakvog razloga", objašnjava Iranac.

Razvoj događaja je potvrdio teoriju o ozbiljnim problemima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara