Bombaš samoubojica kod Bagdada ubio najmanje 14 ljudi

Bombaš samoubojica kod Bagdada ubio najmanje 14 ljudi

Foto: Hina

U SAMOUBILAČKOM napadu autobombom je na nadzornom mjestu sjeverno od Bagdada ubijeno najmanje 14 ljudi,  među kojima su žena i djeca koji su se vozili u minibusu.

Policajac na mjestu događaja  rekao je da je većina žrtava ubijena u svojim vozilima dok su čekali na ulaz u Kalis, oko 80 kilometara od Bagdada.

"U mnogim vozilima nalaze se nagorjela tijela, uključujući i minibus u kojemu su bile žene i djeca", rekao je policijski zapovjednik želeći ostati anoniman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zasad za napad nitko nije preuzeo odgovornost, ali militanti Islamske države pojačali su napade zbog poraza koje trpe u sjevernom i zapadnom Iraku.

Bolnički izvori kažu da će broj žrtava vjerojatno rasti jer među hospitaliziranima ima više teško ranjenih.

Od iračkog premijera Haidera al Abadija očekuje se da ojača sigurnost nakon samoubilačkog napada ovog mjeseca u kojemu je ubijeno 292 ljudi u središtu Bagdada, što je bio jedan od najtežih napada takve vrste od početka invazije pod vodstvom SAD-a 2003. godine.

Militanti IS-a izgubili su  velik dio teritorija koji su zauzeli 2014. i Abadi je obećao osvojiti Mosul, de facto glavni grad IS-a u Iraku.    

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara