Bombaši s moskovske tržnice odgovorni za još osam napada

RUSKI ekstremisti koji su postavili eksplozivnu napravu na moskovskoj tržnici i usmrtili 11 osoba prošloga tjedna, priznali su odgovornost za još osam napada u ruskoj prijestolnici, kazao je u ponedjeljak policijski zapovjednik.

Eksplozija više od kile TNT-a na tržnici Čerkizovo gdje se okupljaju kavkaski i azijski trgovci, 21. kolovoza je usmrtila 11 osoba, a 45 ranila. Većina žrtava je iz središnje Azije, Kine i Vijetnama.

"Razgovarao sam s dvojicom od trojice osumnjičenih. Izveli su najmanje osam bombaških napada", rekao je novinarima policijski zapovjednik Vladimir Pronjin ne iznoseći drugih pojedinosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvojicu studenata kemije na licu mjesta uhvatili su sami trgovci a trećega je naknadno uhitila policija no nijedan od njih nije pripadnik neke radikalne organizacije ali dokazi upućuju na rasno motivirane napade.

Mladi ekstremisti desnice u Rusiji provode veliku kampanju protiv neruskog stanovništva, izvodeći napade često individualno.

Strani studenti u Rusiji često su žrtve skinheadsa i adolescentskih bandi iako policija nerijetko odbacuje rasne motive i prefereira nazivati ih "huliganizmom".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara