Boris Mikšić najavio kandidaturu za predsjednika Hrvatske

Američki poduzetnik i hrvatski iseljenik Boris Mikšić najavio je danas kandidaturu na idućim izborima za predsjednika Republike Hrvatske. Na konferenciji za tisak, koju je održao u zagrebačkoj zračnoj luci nakon dolaska iz SADa, izjavio je da će nastupiti kao nezavisni kandidat, te da iza njega "ne stoje nikakvi lobiji ili interesne grupe", priopćila je, uz ostalo, Mikšićeva Press služba.

Hrvatskoj više ne trebaju političari prošlosti, nego ljudi - lideri s novim iskustvom i sposobnostima koje će Hrvatsku znati voditi u 21. stoljeću, istaknuo je Mikšić i najavio definitivni povratak u Hrvatsku.

Kazao je da će se njegov politički program temeljiti na "novom smjeru i strategiji u gospodarsko-ekonomskoj politici, projektu zapošljavanju i povećanju nataliteta". Istaknuo je i važnost rješavanja gorućeg hrvatskog problema, masovnog odlaska mladih stručnjaka i intelektualaca u inozemstvo.

Na predsjedničku kandidaturu se odlučio kako bi "vratio dug domovini" iz koje je otišao prije više od 30 godina, nakon završetka studija i sudjelovanja u "Hrvatskom proljeću".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mikšić je vlasnik tvrtke za antikorozivna sredstva koja posluje u više od 80 zemalja svijeta. U SAD-u je bio vrlo aktivan u lobiranju za Hrvatsku u doba Domovinskog rata i kao počasni konzul u Minnesoti.

Sa svojom nezavisnom listom natjecao se na parlamentarnim izborima u studenom 2003., no nije prešao izborni prag.

Njegova Press služba ocjenjuje da je bio svojevrsno iznenađenje tih izbora, jer je u sedmoj izbornoj jedinici, u Karlovcu, među nezavisnim liderima osvojio prvo, a u Zagrebu drugo mjesto, pretekavši u izbornoj utrci Ivića Pašalića, Miroslava Tuđmana i Dobroslava Paragu.

(Hina) xiluc ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara