Boris Mikšić ne odustaje od politike

IAKO se posljednjih mjeseci povukao iz žarišta hrvatske političke scene, bivši predsjednički kandidat Boris Mikšić i dalje radi na pridobivanju simpatija hrvatskog biračkog tijela.

Američki dnevnik Pioneer press objavio je danas na svojoj web stranici članak u kojem Mikšića opisuje kao čovjeka koji se u svojoj predsjedničkoj kampanji suočio s ispadanjem iz drugog kruga izbora i to sa svega dva posto manje glasova od drugoplasiranog kandidata (Jadranka Kosor, op.a.).

Mikšić je, što je od ranije poznato, nakon ispadanja tvrdio da je poražen radi namještanja izbornih rezultata, no i sam se našao na udaru kritika političara koji su ga okvalificirali kao "američkog Hrvata koja previše obećava".

Ubrzo potom Mikšić je doživio pad popularnosti, no nakon što je započeo s izgradnjom tvornice za proizvodnju biorazgradivih plastičnih folija u Belom Manastiru, te osvajanjem mjesta u zagrebačkoj gradskoj skupštini, uspio je povratiti poljuljanu reputaciju i odbaciti optužbe da nije pravi Hrvat, piše list.

"Mislim da je najgori dio iza mene. Više me ne gledaju kao Amerikanca nego kao jednoga od njih, kojemu se jednostavno dogodilo to da dobar dio života provede u Sjedinjenim Državama." - rekao je Mikšić Pioneeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

List navodi kako se Mikšić, uz spomenutu Cortecovu tvornicu u Slavoniji, planira uključiti u građevinske radove vezane uz proširenje zagrebačke zračne luka, potom želi sudjelovati u poboljšavanju mreže javnog gradskog prijevoza u Zagrebu te u poslovima oko hrvatskih pomorskih luka.

Isti izvor navodi da bi tvornica u Belom Manastiru trebala biti otvorena u lipnju iduće godine, iako službene stranice Corteca navode kako se pokretanje proizvodnje u Belom Manastiru očekuje u jesen 2006.

List navodi kako Mikšić planira i izgradnju tvornice u Kini, no detalji oko tog posla javnosti još nisu poznati.

"Unatoč politici, mi uspijevamo." - rekao je Mikšić te dodao kako svima "želi pokazati da će ispuniti ono što je obećavao tijekom kampanje."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara