Boris Miletić: Ovo nije kraj ujedinjene Europe

Boris Miletić: Ovo nije kraj ujedinjene Europe

Foto: FaH

PREDSJEDNIK IDS-a Boris Miletić ocijenio je da je ovo "tužan dan za Europu" te kako je pred Europskom unijom izazovno razdoblje u kojem će se morati prilagoditi novoj situaciji.

 "Čvrsto sam uvjeren da izlazak Ujedinjenog Kraljevstva iz Europske unije ne znači kraj ujedinjene Europe", ističe Miletić u priopćenju za javnost te dodaje da Europska unija iz toga mora izvući neke pouke i postati brža i učinkovitija, manje birokratska, te mnogo osjetljivija na različitosti koje u nju donosi 27 zemalja članica.

 Dodaje kako, kao i uvijek, treba poštovati volju građana te činjenicu da je Ujedinjeno Kraljevstvo odlučilo ići svojim putem. Međutim, smatra on, britanski referendum poslao je jasnu poruku da građani moraju biti oprezni kad glasuju za popularne, ali radikalne ideje čije su posljedice neizvjesne.

 "Nažalost, već danas smo mogli vidjeti kako se dio kampanje koju su provodile populistički zagovornici izlaska iz Europske unije temeljio na neistinitim informacijama. Međutim, povratka nema, a pred Britanijom i cijelom Europom je razdoblje velike neizvjesnosti", ističe Miletić i dodaje kako je u nesigurnom svijetu u kojemu živimo stabilnost jedna od temeljnih društvenih vrijednosti.

 "Europska unija jamstvo je stabilnosti i za nas europsko zajedništvo nema alternative. U tom smislu IDS želi izraziti potporu prijateljskoj Škotskoj u njezinu nastojanju da ostane dio Europske unije", zaključio je predsjednik IDS-a Boris Miletić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara