Boris Tadić s japanskim carom ručao uz potres od 7,3 stupnja po Richteru

Foto: AFP

TOKIO je jučer pogodio potres jačine 7,3 stupnjeva po Richteru baš dok je, kako piše "Blic", trajao ručak predsjednika Srbije Borisa Tadića i cara Japana Akihita u carskoj rezidenciji. Podrhtavanje tla, međutim, ni na trenutak nije poremetilo unaprijed zacrtan protokol unutar carske palače. Car i prinčevi nisu ni trepnuli, niti su bilo kakvim znakom pokazali kako se događa nešto nepredviđeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U potpuno mirnoj atmosferi na 7,3 Richtera, za ručkom su Tadić i car Akihito vodili razgovore o japanskoj kulturi, a potom je car Akihito pokazao interes za Srbiju. "Čak i u ovakvim situacijama kod carske obitelji nema kršenja protokola", izjavili su iz Tadićevog kabineta. Predsjednik Srbije Boris Tadić i japanski premijer Naoto Kan složili su se u utorak da ima dosta prostora za poboljšanje suradnje dvije zemlje na svim nivoima. Odlučeno je i da se Srbiji odobri zajam od 243 milijuna eura za desumporizaciju Termoelektrane u Obrenovcu.

Na biznis forumu koji je organizirala Ambasada Srbije u Japanu, Tadić je pozvao japanske poduzetnike da ulažu u Srbiju i rekao da je siguran da japanska tehnika može naći svoje mjesto u srpskoj industriji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara