Boris Tadić uvjeren da više neće biti masovnih priznavanja Kosova

Tekst: Z.J.
Foto: AFP

PREDSJEDNIK Srbije Boris Tadić je izjavio da vjeruje da će nastup njegove zemlje pred Generalnom skupštinom UN-a spriječiti buduća priznanja neovisnosti Kosova. Osim pred Generalnom skupštinom,  na marginama Generalne skupštine UN-a, Tadić je sudjelovao prijemu u organizaciji Baracka Obame na kojem je razgovarao s američkom državnom tajnicom Hillary Clinton.

Tadić je, na prijamu u organizaciji generalnog tajnika UN-a Ban Ki-moona, razgovarao i s ruskim predsjednikom Dmitrijem Medvjedovim.

Srbija brani nacionalne interese

U svome govoru pred Generalnom skupštinom, Tadić će naglasiti osnovne političke principe Srbije, na koji način Srbija pristupa vrijednostima UN-a i kako brani svoje legitimne nacionalne interese, prenosi B92.

Tadić je naglasio da smatra da je Srbija učinila velike pomake u diplomaciji te da više neće biti masovnih priznavanja Kosova. "Čekamo odluku Međunarodnog suda pravde, ali ćemo nastojati i na Generalnoj skupštini UN-a učiniti sve da obeshrabrimo zemlje da priznaju Kosovo prije odluke Međunarodnog suda pravde", rekao je predsjednik Srbije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara