Borisa Tadića u Vukovaru će uz Josipovića dočekati i Jadranka Kosor

Foto: Bruno Konjević / Cropix

JADRANKA KOSOR u četvrtak će zajedno s Ivom Josipovićem otputovati u Vukovar, gdje će dočekati srpskog predsjednika Borisa Tadića, dogovoreno je na sastanku na najvišoj državnoj razini koji se jutros održao na Pantovčaku. Informacija o Kosoričinom putu u Vukovar i dalje je neslužbena, odnosno nije još potvrđena iz Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, Boris Tadić u četvrtak će u Hrvatskoj boraviti u neslužbenom posjetu, a osim Vukovara obići će i Paulin Dvor. Predviđeno je da Tadić i Josipović zajedno polože vijence najprije hrvatskim žrtvama na Ovčari, a zatim srpskim žrtvama u Paulin Dvoru. Vjerojatno će im se u odavanju počasti pridružiti i premijerka Kosor. Dva su predsjednika također najavila sastanke i s obiteljima stradalih i nestalih.

Neće to biti jedini skori Tadićev posjet Hrvatskoj. Krajem studenog Tadić bi, prema informacijama koje su tijekom vikenda objavili srpski mediji, trebao boraviti u službenom posjetu Zagrebu i ponovno se susresti s hrvatskim državnim vrhom. Najava dolaska srpskog predsjednika u Vukovar izazvala je niz reakcija marginalnih političkih stranaka ekstremno desne provenijencije, kao i desničarskih organizacija koje se protive njegovom dolasku. HSP je tako pozvao građane Vukovara na mirni prosvjed. Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo pozdravio je Tadićevu odluku da dođe u Vukovar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara