Borisu Tadiću prijete metkom u čelo zbog izdaje Srbije

PREDSJEDNIK Srbije Boris Tadić dobio je prijeteće pismo u kojemu ga se proziva za izdaju te upozorava da će zbog toga dobiti metak u čelo.  Između ostalog u pismu stoji da će "položiti račune za izdaju zemlje i da će kao kao dokazani izdajnik srpskog naroda dobiti ono što zaslužuje - metak u čelo", saznaje beogradski Blic.

Pismo je prema neslužbenim informacijama Blica poslano iz SAD-a, odnosno Chicaga, ali se ipak smatra da je upućeno iz Srbije.

Prijetnje intenzivirane zbog izdaje Srbije potpisom SSP-a

Ovo pismo je samo jedno u nizu prijetećih pisama koja stižu na adresu Borisa Tadića i koja najavljuju atentat, a prijetnje su intenzivirane nakon proglašenja nezavisnosti Kosova te pogotovo nakon potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s EU. U aktualnoj predizbornoj kampanji Tadića se redovito naziva izdajnikom, jer je 24. travnja u Luksemburgu potpisan SSP uz njegovu nazočnost, a takve kvalifikacije najviše dolaze iz stranke Vojislava Koštunice, DSS-a. Čak su se i pojavili plakati koji Tadića i njegovog potpredsjednika vlade Božidara Đelića, koji je stavio potpis na SSP, proglašavaju veleizdajnicima.

U pismu piše: "Samo vi, izdajnici, imajte na umu da je najteže kazneno djelo izdaja naroda i države, a to je baš ono što vi činite. I nemojte biti sigurni da vas zbog toga neće stići ruka pravde i s najstrožom mogućom kaznom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ponavlja se greška kao u slučaju Đinđića"

Ured predsjednika Borisa Tadića, ni on sam, nisu imali komentara na ovu posljednju prijetnju ubojstvom. Dobrivoje Radovanović, bivši direktor Instituta za kriminalistička istraživanja, za Blic je kazao kako Tadić nema pravo šutjeti o ovome te upozorava da se sada ponavlja ista greška kao kod Zorana Đinđića kada se skrivalo informacije o prijetnjama i rizicima.

Do sada se pojavio čitav niz pisama s prijetnjama poslanih iz Chicaga, a koja su stigla na adrese predsjednika Skupštine Olivera Dulića, šefa Nacionalnog ureda za suradnju s Haškim tribunalom Rasima Ljajića, tužitelja za ratne zločine Vladimira Vukčevića, sutkinje Nate Meserović. No, policija, tužiteljstvo i tajne službe do sada nisu utvrdili jesu li pisma zaista poslana iz Chicaga.

D.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara