Borković: Želite braniteljsku mirovinu? Odsijecite si ruku i nogu na Trgu bana Jelačića!

Foto: Boris Kovačev / Cropix

"PREDSTAVNICI svih političkih stranaka u Hrvatskoj su izdajnici, osim HSP-a! Svi su oni u Saboru digli ruku za lov na generala Gotovinu", izjavio je Željko Sačić u vrlo temperamentnom gostovanju na Radiju 101, gdje je gostovao zajedno s Brankom Borkovićem i Žarkom Pešom.

Sačić se oštro okomio na sve političke opcije u Hrvatskoj, "osim njegove simpatije HSP-a", te je osudio politiku pristupanja Europskoj uniji. "EU će se raspasti za pet-šest godina, pa što je vama?", uvjeren je bio Sačić kad su ga slušatelji koji su se javljali u studio i njegovi kolege pokušavali uvjeriti da je pridruženje Uniji najbolji put za Hrvatsku. "To je propala priča", rezolutan je bio Sačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nekoliko je slušatelja javljanjem u studio pokušalo Sačića, Borkovića i Pešu upozoriti na probleme koje postoje unutar braniteljske populacije (razjedinjenost među udrugama i napuhana brojka od pola milijuna branitelja). Oni su to, međutim, shvatili kao udar na dignitet "ratnih heroja". "O takvim stvarima pričam s onima koji su bili u ratu, a ne s vama", Sačićev je odgovor na primjedbu jednog slušatelja koji je istaknuo da se branitelji sami moraju u svojim redovima izdvojiti žito od kukolja.

"Mnogi uživaju visoke braniteljske mirovine, a da nisu bili ni blizu frontu", izjava je slušatelja koja je Borkovića sasvim izbacila iz takta. "Ako netko želi mirovinu od pet ili šest tisuća kuna, stavit ćemo jedan panj na Trg bana Jelavića pa ćemo mu lijepo odsjeći ruku i nogu", ispalio je Mladi Jastreb.

Drugi je slušatelj braniteljima predbacio da ignoriraju teme koje su stvarno bitne, poput gospodarske situacije u zemlji, nauštrb slučaja Tihomira Purde koji je minoran problem u usporedbi sa sve većom nezaposlenosti. "I ja sam branitelj, imam završen fakultet, govorim pet jezika i nezaposlen sam", kazao je jedan slušatelj Radija 101 koji je braniteljima poručio da bi im bilo bolje da se klone politike jer im to jednostavno ne ide.

"E takvi su mi najdraži. Kako će nekoga voditi čovjek koji nije sam sebi u stanju stvoriti radno mjesto? Ako ništa drugo, možeš kopati kanale. U mom selu ima 80 praznih kuća koje čekaju stanare", kazao je Sačić koji se s istim slušateljem žestoko posvađao i oko pristupanja Europskoj uniji, za koju tvrdi da nikad nije bila strateški cilj Hrvatske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara