Borovec tankih živaca: Ostao bez teksta na pitanje o novom šefu splitske policije

Foto: Boris Kovačev/Cropix

KRUNOSLAV BOROVEC, glasnogovornik MUP-a, često u medijima hvaljen kao vrsni komunikator, jutros je ostao bez teksta. Točnije rečeno, poklopio nam je slušalicu i poslije se više uopće nije htio javiti nakon što smo ga pitali zar MUP nema nekog kvalificiranijeg od Ivice Tolušića, diplomiranog inženjera prometa, za čelno mjesto splitske Policijske uprave?!

Borovec nije htio uopće razgovarati o smjeni na čelu PU splitsko-dalmatinske koja bi se trebala dogoditi idući tjedan, što je razumljivo, ali svakako nije razumljivo da na pitanje o kvalifikacijama čovjeka koji je dosad vodio tri Policijske uprave odgovara da ćemo o tome kad se smjena dogodi. Misli li Borovec da će Tolušić u par dana završiti još kakvu visoku školu ili fakultet?

Kadar Berislava Rončevića

Tolušićev streloviti napredak u karijeri dogodio se za vrijeme vladavine HDZ-a i Ive Sanadera. Iz struke (prometa) odjednom je prebačen na rukovodeće dužnosti nekoliko Policijskih uprava, uključujući i zagrebačku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dogodilo se to dok je MUP-om rukovodio u međuvremenu osuđeni Berislav Rončević. Tolušić mu je navodno vrlo blizak, kao i čitavoj toj tvrdoj struji HDZ-a, uključujući i Branimira Glavaša.

Prozivan za nerad na slučajevima ratnih zločina u Sisku

Dok je rukovodio sisačkom policijom Tolušić je bio prozivan za nerad po pitanju ratnih zločina, a na problem je upozorio i Amnesty International. Jedan od svjedoka navodno je imao neugodnosti sa Tolušićem, a predstavka je upućena i Saborskom odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

Eto, to je čovjek koji bi trebao doći na čelo splitske Policijske uprave da "sredi" stanje sa svojom diplomom prometnog inženjera. Očito uživa povjerenje ministra Tomislava Karamarka, koji odnedavno ima neskrivene političke aspiracije da se preuzme lidersku ulogu u desnoj frakciji HDZ-a.

Blago nama s takvom policijom, takvim načelnicima, glasnogovornicima i ministrom...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara