Bosanski Brod: Okrugli stol udruge "Vrata Bosne" o problemima povratnika

Udruga "Vrata Bosne" organizirala je za područje općine Bosanski Brod okrugli stol na kojem se raspravljalo o strategiji rada udruge u ovoj godini, posvećenoj uglavnom rješavanju problema povratnika, priopćeno je iz te udruge u utorak L

Okrugli stol bi trebao započeti rješavanje pitanja nezakonitog rada u zoni povratka, privatnih interesa pojedinaca i opstrukcije na štetu povratnika, izbjeglih i raseljenih mještana općine Bosanski Brod. Okrugli stol nazvan "Projekt stabilne ravnoteže" bavio bi se i pitanjima sporosti i malobrojnosti povratnika na područje bosanske Posavine, posebno u brodsku općinu, ali i povratka drugih na druga područja BiH, jer je to, kažu u udruzi, jamstvo pravičnog povratka svih na svoje. Uz sve rečeno govorit će se i o samozapošljavanju kao posebnom uvjetu povratka.

Na skup su pozvani predstavnici OHR-a, Veleposlanstava, Konzulata, predstavnici lokalnih i entitetskih i državnih vlasti, predstavnici donatora, predstavnici gospodarskih i poljoprivrednih organizacija, kao i nekih banaka zainteresiranih za ulaganja u proizvodnju žitarica, industrijskog i ljekovitog bilja, tova stoke, pčelinjih proizvoda i slično, ali se nisu svi odazvali.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnici vlasti iz Republike Srpske i općine Bosanski Brod obećali su pomoć svim povratnicima i raseljenim osobama, kao i izbjeglicama koje žive u Hrvatskoj. Jakov Lepan, predsjednik brodske udruge "Vrata Bosne" kazao je kako je planiran potpis oko 250 ugovora za obnovu devastiranog imanja iz projekta Republike Hrvatske.

(Hina) xtbij ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara