Bosansko Grahovo: Hrvati optuženi da žele nasilno asimilirati srpsku djecu

Bosansko Grahovo: Hrvati optuženi da žele nasilno asimilirati srpsku djecu

Tekst: M.M.
Foto:Grahovo.net

SKANDAL u Bosanskom Grahovu gdje i dalje roditelji srpske djece traže da njihova djeca budu odvojena od hrvatske djece te da se u njihov nastavni program uvede i srpska povijest, došao je do usijanja.

Naime, načelnik općine Bosansko Grahovo Uroš Makić zaprijetio je da će obustaviti nastavu u osnovnoj školi u ovom gradu, ukoliko se u školski program ne uvede grupa predmeta za djecu srpske narodnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Makić se danas obratio za pomoć medijima tvrdeći kako je apsurdno da srpska djeca uče hrvatsku povijest u kojoj su Srbi označeni kao "ratni zločinci i agresori". Načelnik te općine pojasnio je kako u osnovnoj školi ima 81 srpski učenik, a svega 18 hrvatskih, a srpska djeca nemaju predmete kao što su srpski jezik, povijest i zemljopis.

Ulje na vatru dolio je i sociolog Ivan Šijaković koji je danas u Dnevnom avazu komentirao kako je ovdje riječ o kršenju ljudskih prava.

"Sve se to negativno odražava na dječju svijest o srpskoj kulturi, koja se nasilno asimilira u hrvatsku kulturu", komentirao je Šijaković.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara