Bossi: Vatrenim oružjem po ilegalnim imigrantima

UMBERTO BOSSI, čelnik desničarske Sjeverne lige i ministar u konzervativnoj vladi Silvija Berlusconija, u ponedjeljak je izjavio da mu je "zlo od ilegalnih imigranata" te da želi da se mornarica i obalna straža s njima ubuduće obračunavaju vatrenim oružjem.

"Zlo mi je od tih imigranata...nakon drugog, trećeg upozorenja, buuummm....i pucamo iz topova", rekao je Bossi za Corriera della Seru.

"Bez puno razgovora, naprosto zbrišemo sve koji se nalaze na čamcima koji plove prema našoj obali, inače nikada nećemo riješiti taj problem", dodao je.

Na upit je li u redu pucati na ilegalne useljenike koji su uglavnom žene i djeca, Bossi je ostao neumoljiv. "Bez obzira jesu li dobri ili loši, ilegalne se imigrante mora otjerati", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Talijanskoj je mornarici trenutno, u skladu s međunarodnom praksom, dozvoljeno ukrcati se na čamce i brodove i ispratiti ih do polazne luke.

Bossi, koji je jedan od autora strožeg zakona o imigrantima, zaprijetio je da će, ako vlada ne zauzme čvršći stav prema ilegalnim imigrantima, izaći iz koalicijske vlade.

"Želim do kraja tjedna čuti buku topova ili odlazim", rekao je Bossi.

(Hina) vk nab

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara