Bozanić čestitao Sanaderu i Šeksu na novim dužnostima

NADBISKUP zagrebački kardinal Josip Bozanić čestitao je danas premijeru Ivi Sanaderu i predsjedniku Hrvatskog sabora Vladimiru Šeksu na njihovim novim dužnostima te Božić i Novu Godinu.

Kardinal Josip Bozanić, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije, premijeru i članovima njegove Vlade poželio je "obilje Božjeg blagoslova u radu za dobro i napredak hrvatskoga naroda i svih građana Republike Hrvatske".

"Molim Boga da svojim radom osluškujete bilo svih građana Hrvatske usmjerujući budućnost u poštivanju povijesnih, uljudbenih i vjerskih opredjeljenja hrvatskoga naroda", stoji u čestitci kardinala Bozanića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podsjetio je na treći pohod Pape Hrvatskoj, kada je Papa istaknuo da "valja učvršćivati društvenu stalnost koja će promicati mogućnosti zapošljavanja, društvenu skrb, odgoj dostupan svoj mladeži, uklanjanje svih oblika siromaštva i nejednakosti, u ozračju srdačnih odnosa sa susjednim zemljama".

Bozanić je Šeksu i saborskim zastupnicima poručio da se moli da "Božjom pomoću i blagoslovom opravdaju nadanja ljudi u ovom povijesnom trenutku".

(Hina) pp/ag ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara