bozanić na proslavi 110. obljetnice hbz i hrvatske župe sv. nikole

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić otputovao je u SAD, gdje će 26. rujna sudjelovati na proslavi 110. obljetnice Hrvatske bratske zajednice i hrvatske župe sv. Nikole u Pittsburghu, izvijestio je danas Ured zagrebačkoga nadbiskupa za odnose s javnošću.

Uoči proslave, 24. rujna, kardinal Bozanić posjetit će Hrvatsku katoličku misiju Astoria u New Yorku, gdje će slaviti euharistiju i susresti se s vjernicima.

Zagrebački nadbiskup 25. rujna slavit će svečanu euharistiju u župi sv. Nikole u Pittsburghu kojom će ta najstarija hrvatska župa u SAD-u proslaviti 110. obljetnicu postojanja. Nadbiskup će tijekom slavlja podijeliti mladima sakrament potvrde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kardinal Bozanić 26. rujna sudjelovat će na središnjoj proslavi 110. obljetnice Hrvatske bratske zajednice te će tom prigodom u zajedništvu s biskupom Donaldom Wuerlom predvoditi euharistijsko slavlje u katedrali sv. Pavla u Pittsburghu.

Nakon mise kardinal će sudjelovati na svečanom primanju u hotelu Hilton koje u povodu svoje visoke obljetnice priređuje Hrvatska bratska zajednica.

(Hina) pp/xmc ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara