Bozanić: Ne možemo i ne smijemo slijediti one koji žele rušiti i koji žele prisiljavati

Foto: Index

Tekst se nastavlja ispod oglasa
NADBISKUP zagrebački kardinal Josip Bozanić jučer je u propovijedi u katedrali povodom devete obljetnice smrti kardinala Kuharića poručio kako se ne može i ne smije slijediti one koji žele rušiti iako se ne može ravnodušno promatrati muka ljudi u životnim teškoćama.

Rekao je da rušenje i prisiljavanje ne može donijeti ništa dobroga, te dodao: "Mi vjernici moramo biti svjesni svoje suodgovornosti za dobro svoga naroda i svoje države. Ne možemo i ne smijemo slijediti one koji žele rušiti, koji žele prisiljavati i koji žele dati prednost svojim interesima pred općim dobrom čitave zajednice".

"Ako tražimo za što trebamo moliti kao narod, onda je to nesumnjivo molitva da nam se uporišta ne uruše, da ne zaboravimo što nas je održalo, bez obzira na to odakle dolazile prijetnje i ponude. Samo takvi smo korisni jedni drugima u domovini, kao i drugim narodima u Europi. Nije nam svejedno kako se postupa prema hrvatskim braniteljima, u kakvim okolnostima žive radnici, seljaci, studenti. Svi smo odgovorni jedni za druge i ne bi bilo dobro postavljati razdijelnice, jer svi mi činimo istu domovinu", rekao je Bozanić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara