Bozanić pozvao na molitvu za Papino ozdravljenje

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić pozvao je danas vjernike u Hrvatskoj na molitvu za ozdravljenje pape Ivana Pavla II., koji je jučer hitno smješten u bolnicu zbog napadaja kašlja i grča u grlu te je isti dan operiran.

"Pozivam sve vjernike u Hrvatskoj, posebno vjernike Zagrebačke nadbiskupije, da se pridruže tim molitvama za Svetog Oca, da mole za njegovo ozdravljenje kako bi se što brže vratio svojoj redovitoj djelatnosti", poručio je predsjednik Hrvatske biskupske konferencije.

Vijest o ponovnu Papinu odlasku u bolnicu i noćašnjem kirurškom zahvatu kardinala Bozanića zatekla je u Rimu, gdje se sprema u nedjelju službeno preuzeti kao naslovnu crkvu sv. Jeronima.

"Svi smo u mislima i osobito u molitvama ujedinjeni s općom Crkvom za Svetog Oca", izjavio je za Informativnu katoličku agenciju kardinal Bozanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dodao je da "sada kad je (papa) ponovno u bolnici i kad je podvrgnut kirurškom zahvatu i bolima, želimo mu biti što bliže".

Zagrebački nadbiskup jučer se u Rimu susreo s predsjednikom Papinskog vijeća za jedinstvo kršćana kardinalom Walterom Kasperom, priopćio je danas Ured zagrebačkoga nadbiskupa za odnose s javnošću.

Dvojica su kardinala razgovarala o ekumenskim prilikama u Hrvatskoj, široj regiji te na čitavu europskom kontinentu, kaže se u priopćenju.

(Hina) xmvr ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara