BOZANIĆ PREDVODIO PROCESIJU U MARIAZELLU

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je u subotu ujutro procesiju u austrijskom marijanskom svetištu Mariazellu gdje se odvija proslava srednjoeuropskog katoličkog dana. L

Procesija je započela ispred tamošnje bazilike i krenula do 2,5 kilometara udaljenog St. Sebastiana gdje će u 11 sati započeti svečano euharistijsko slavlje. Taj središnji događaj ovoga hodočašća predvodit će papin izaslanik, državni tajnik Svete stolice kardinal Angelo Sodano.

U jutrošnjoj procesiji, u kojoj su unatoč lošem i hladnom vremenu sudjelovali kardinali, biskupi, svećenici i brojni hodočasnici, nošen je Gospin kip ukrašen posebnom odorom u kojoj se nalazi osam grbova srednjoeuropskih država sudionica hodočašća - Austrije, Mađarske, Poljske, Češke, Slovenije, Slovačke, BiH i Hrvatske. Taj romanički kip visok 47 centimetara u marijansko svetište u Mariazell donio je 1157. godine benediktinski monah Magnus. Gospin lik postavljen je uz glavni oltar gje će u 11 sati početi svečano euharistijsko slavlje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje se da će u hodočašću sudjelovati 100.000 ljudi, među kojima 10.000 Hrvata, predvođenih premijerom Ivom Sanaderom i ministrom kulture Božom Biškupićem.

(Hina) xatod ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara