Bozanić: Svetkovina Sv. Petra i Pavla Dan zahvale za Papin pohod

ZAGREBAČKI nadbiskup Josip Bozanić odredio je da svetkovina sv. Petra i Pavla, 29. lipnja, bude Dan zahvale za Papin pohod Zagrebačkoj metropoliji, javila je danas Ika.

Treći posjet Pape našoj Domovini od velikog značenja za svu našu Crkvu, ističe zagrebački nadbiskup u dopisu župnim uredima, samostanskim crkvama i samostalnim kapelicama Zagrebačke nadbiskupije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podsjeća kako je u Zagrebačkoj metropoliji Papa pohodio Osijek i Đakovo, gdje je zaključio proslavu 150. godišnjice metropolije.

Po Bozanićevim riječima Papine poruke o dostojanstvu obitelji, o vrijednosti rada, o dostojanstvu žene, o zajedničkoj obitelji europskih naroda, o Marijinom primjeru koji treba nasljedovati, njegov poziv svima nama na svetost, na pomirenje i izgradnju mira, ostat će naš konkretni zadatak u budućnosti.

Pozivajući na zahvalu Bogu za taj milosni pohod i umnožavanje duhovnih plodova pohoda, zagrebački nadbiskup poručuje kako na svečanoj misi na svetkovinu sv. Petra i Pavla treba istaknuti značenje Petrove službe u Crkvi, a u molitvi vjernika treba se posebno moliti za Svetog Oca.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara