Bozanićeva čestitka: Isusa ljubiti i slijediti ga daje smisao i puninu ljudskom životu

Bozanićeva čestitka: Isusa ljubiti i slijediti ga daje smisao i puninu ljudskom životu

Foto: Ranko Šuvar/Cropix

KARDINAL Josip Bozanić uputio je danas čestitku povodom Uskrsa u kojoj kaže kako je Uskrs naviještaj oslobođenja i spasenja čovjeka te da Uskrs objavljuje Božju moć, koja naviješta nadu da je po Kristovom uskrsnuću u konačnici pobijeđeno sve zlo svijeta, a zatim se osvrnuo na Papin dolazak u Hrvatsku.

"Temeljna svrha skorog Papinog pohoda Hrvatskoj, 4. i 5. lipnja ove godine, što ga s velikom radošću očekujemo, ukorijenjena je u zadaći koju je sam Isus povjerio Apostolskom prvaku, kad mu je rekao: "Ja sam molio za tebe da ne malakše tvoja vjera. Pa kad k sebi dođeš, učvrsti svoju braću". Papa dolazi učvrstiti svoju braću i sestre u vjeri, u uskrsnoj vjeri. Potrebno je da budemo ojačani u sigurnosti da je Isus Krist živ, među nama prisutan. Isusa ljubiti i slijediti ga, daje smisao i puninu ljudskom životu.", poručuje Bozanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Draga braćo i sestre, otkada je Bog po Isusu Kristu ušao u povijest čovječanstva i postao nama sličan u svemu osim u grijehu, kako bi nas učinio dionicima svoga života, sve što se događa u ljudskoj egzistenciji postaje prigoda za osobni susret čovjeka s Bogom. Predstojeći susreti sa Svetim Ocem, divan su poticaj za življenje ljepote te istine, jer takvi susreti u konkretnom životu uvijek povezuju prošlost i sadašnjost, prolaznost i vječnost, primanje i darivanje. Papin pohod Hrvatskoj u Zagrebu usmjeren je svim stanovnicima naše zemlje. Kako ne misliti u ovoj prigodi na činjenicu posebne povezanosti hrvatskog naroda sa Svetom Stolicom, što je tako duboko obilježilo našu povijest?
Zar još uvijek nije u nama živo ozračje zajedništva i jedinstva koje se očitovalo za nezaboravnih pohoda pape Ivana Pavla II. našoj Domovini? Nije li zadivljujuće što će upravo Benedikt XVI. za tjedan dana, na nedjelju Božanskog milosrđa, 1. svibnja, na veliku radost čitave Crkve, blaženim proglasiti svoga prethodnika u papinskoj službi Ivana Pavla II.?", pita se Bozanić prisjećajući se posjeta Hrvatskoj Pape Ivana Pavla Drugog.

"Draga braćo i sestre, pohod Svetog Oca dar je nama osobno, našoj Crkvi i hrvatskom društvu. Uvjeren sam da ćemo velikodušno odgovoriti tom daru. Radujući se skorom slavlju s našim papom Benediktom XVI., svim vjernicima koji vjeruju u Kristovo uskrsnuće želim blagoslovljen Uskrs. Sretan Uskrs čestitam i svim ljudima dobre volje koji iskreno traže svjetlo na putu svoga života. Svima Sretan Uskrs!", zaključio je Bozanić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara