Božićna i novogodišnja čestitka predsjednika Hrvatskog sabora V. Šeksa

Božićna i novogodišnja čestitka predsjednika Hrvatskog sabora V. Šeksa

PREDSJEDNIK Hrvatskog sabora Vladimir Šeks uputio je hrvatskim građanima čestitku za božićne i novogodišnje blagdane.

Svečano i radosno ozračje predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana ispunjava veseljem, toplinom i prije svega nadom u bolje sutra, navodi predsjednik Sabora u čestitci.

Dodaje da ćemo 2004. upamtiti po iznimno značajnim dostignućima koja su potvrdila međunarodni ugled Hrvatske i njenu proeuropsku orijentaciju.

Prošlotjedna odluka Europskog vijeća o 17. ožujku 2005. kao datumu početka pregovora, kruna je uspjeha svih nas koji smo se zauzimali za pripadnost Hrvatske europskoj obitelji demokratskih i ravnopravnih država, no to je ujedno i dodatni poticaj za odlučan nastavak svih do sada pokrenutih reformi.

Upravo je vaša volja, izražena na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima, dala snažan zamah pozitivnim pomacima koji su učvrstili temelje daljnjeg razvoja moderne i napredne države primjerene potrebama i željama vlastitih građana, ističe Šeks u čestitci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje da su pripreme za članstvo u Europskoj uniji prije svega dugotrajni i dubinski proces kroz koji prolazi cijelo društvo. Njime su, kaže, obuhvaćeni i svi hrvatski građani koji će od članstva u Europskoj uniji dugoročno imati i najviše koristi. Potvrđuju to iskustva te zadovoljstvo svih novo primljenih članica.

No, da bi bile uspješne, reforme moraju biti dosljedno provedene i istinski prihvaćene.

Tolerancija, spremnost da se poslušaju i uvaže drugačiji stavovi, argumentirano iznošenje vlastitih ideja i prihvaćanje kompromisa nisu samo postulati parlamentarne demokracije, već i prije svega mehanizam funkcioniranja u Europskoj uniji te jedini prihvatljivi način razmišljanja u civiliziranom svijetu.

Neka Vas stoga predstojeći blagdani inspiriraju ljubavlju, entuzijazmom i razumijevanjem! Vama, Vašim obiteljima i bližnjima želim čestit i blagoslovljen Božić te sretnu i uspješnu Novu godinu, stoji u čestitci predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa.

Božićnu i novogodišnju čestitku predsjednik Šeks uputio je i nadbiskupu zagrebačkom kardinalu Josipu Bozaniću i apostolskom nunciju msgr. Franciscu-Javieru Lozanu.

Foto: FAH

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara