božićna poruka biskupa jezerinca vojnicima i redarstvenicima

Vojni biskup Juraj Jezerinac u današnjoj je božićnoj poruci vojnicima i redarstvenicima istaknuo da je duhovna obnova preduvjet svake druge preobrazbe u hrvatskome društvu, te da potičući međusobnu solidarnost trebamo izdržati i sadašnju krizu kao što smo kao narod izdržali ratnu agresiju.

Današnja se velika nezaposlenost i socijalni nemiri ne javljaju samo kao posljedica agresije na Hrvatsku, nego i ´štovanja´ tržišta i ´klanjanja´ profitu kao novim božanstvima koji su podignuti narodima u tzv. tranzicijskim zemljama, ocjenuje biskup Jezerinac.

Iako nam je prijeko potreban ´kruh svagdašnji´, ne bismo bili dostojni samih sebe ni svoje braće i sinova koji su dali život za Domovinu ako bi nam tjelesne potrebe bile važnije od slobode, upozorava u pismu biskup Jezerinac.

Vojni biskup ističe da upravo Crkva osuđuje neumjereni potrošački mentalitet i preveliku težnju za onim što znači ´imati´ umjesto ´biti´ jer čovjek koji teži isključivo materijalnom u većini slučajeva postaje i manje čovjek.

´Zato Domovinu treba voljeti i graditi zajedno u solidarnosti, a strah i nepovjerenje pred sutrašnjicom treba zamijeniti nadom i povjerenjem u Boga´, poručuje biskup Jezerinac.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lakše je obnavljati zemlju, jednostavnije mijenjati sustav i zakone, nego čovjeka i mentalitet. Uzalud je sav govor o našim nacionalnim prioritetima, pogotovo ako o tome nije pitan narod, niti je bilo javne i parlamentarne rasprave, ako ne shvatimo da je duhovna obnova preduvjet svake druge preobrazbe, drži biskup Jezerinac.

Želimo li blagostanje, sretan narod, te pravnu i pravednu državu, potrebno je da svi poradimo na ´duhovnom preustroju´.

Podsjeća da je Božić blagdan kojim slavimo početak novog razdoblja ljudske povijesti, utemeljenog na Isusovoj zapovijedi ljubavi i sveopćem bratstvu, te koji u nama budi nadu u bolje sutra.

U današnjoj poruci biskup Jezerinac poželio je blagoslovljen Božić i sretnu Novu godinu vojnicima i redarstvenicima, djelatnicima MORH-a i Glavnog stožera, MUP-a i Ravnateljstva policije, Ministarstva hrvatskih branitelja, te članovima udruga proisteklih iz Domovinskog rata, ratnim stradalnicima i svim ljudima dobre volje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara