božićna poruka vojnog ordinarija jurja jezerinca

Vojni ordinarij biskup Juraj Jezerinac uputio je danas pripadnicima Hrvatske vojske i redarstvenih snaga te svim vjernicima Vojne biskupije božićnu poruku u kojoj, uz želje za sretan Božić, poziva na povratak kršćanskim vrijednostima obitelji ljubavi i vrednoti života. L

"U tome osim supružnika veliku odgovornost ima i društvena zajednica, te svi koji stvaraju javno mnijenje u društvu", kaže biskup Jezerinac i pritom posebno apostrofira medijske djelatnike.

Suvremena obitelj je "označena određenim slabostima", kaže Jezerinac. Hrvatska je obitelj "tranzicijska", sa sklonostima "prihvaćanja materijalističkog i hedonističkog života", uz to opterećena "tragedijom agresije i obrane u Domovinskom ratu", živi "sekularno" i izložena je negativnom utjecaju "suvremenih zabavnih medijskih sadržaja", navodi Jezerinac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Upozorava također da najnoviji demografski podaci govore da "Hrvatska izumire" i ocjenjuje da je "u ovom prijelomnom trenutku u pitanju naša odgovornost pred Bogom i pred poviješću".

Stoga, kaže u božićnoj poruci Jezerinac, moramo ponovno otkriti vrednote o kojima je govorio papa Ivan Pavao II za trećeg pohoda Hrvatskoj, "da baština ljudskih i kršćanskih vrijednosti, što se nagomilala tijekom minulih stoljeća i dalje...bude najdragocjenije blago puka ove zemlje".

Ističe također da istraživanja pokazuju da "u našem narodu postoji demografski optimizam jer većina želi dvoje ili više djece" i da je ta činjenica "izazov i poticaj novoj vlasti u Hrvatskoj".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara