Božićno čestitanje kardinalu Bozaniću

SVEĆENICI i redovnici, na čelu s pomoćnim biskupima danas su u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu čestitali Božić zagrebačkom nadbiskupu kardinalu Josipu Bozaniću, izvijestio je Ured zagrebačkog nadbiskupa za odnose s javnošću.

U ime nazočnih pozdravne riječi i božićnu čestitku kardinalu uputio je pomoćni biskup zagrebački Josip Mrzljak, osvrnuvši se pritom na događaje iz godine koja je na izmaku s posebnim naglaskom na pastoralno djelovanje u Zagrebačkoj nadbiskupiji.

Najvažnijim događajem u godini ocijenio je treći pohod pape Ivana Pavla II. Hrvatskoj, a uvrštenje nadbiskupa Bozanića u Zbor kardinala Svete Rimske Crkve bio je najznačajniji događaj u Zagrebačkoj nadbiskupiji, dodao je.

Govoreći o pripremama za Drugu sinodu Zagrebačke nadbiskupije, biskup Mrzljak je podsjetio kako je u ovoj godini održano mnogo susreta te je izrazio zadovoljstvo reakcijama i prijedlozima svećenika, a posebice laika.

Posebno vrijednim istaknuo je nastojanje da biskupi krste svako peto i sljedeće dijete u obitelji, ustvrdivši kako se na taj način želi pokazati da se Crkva ne želi pridružiti onima koji se bave samo crnim demografskim prognozama, nego se želi radovati životu i stvarati ozračje životne radosti.

Biskup Mrzljak upozorio je da na materijalnom području najviše brige zadaje gradnja novih crkava, jer smo tu, kako je rekao, u zaostatku barem 50 godina.

Od ostalih događanja podsjetio je na završetak proslave 150. obljetnice uzdignuća Zagrebačke biskupije u rang nadbiskupije i završetak služenja apostolskog nuncija msgr. Giulia Einaudija u našoj domovini.

Prije susreta nadbiskupu Bozaniću čestitale su redovnice grada Zagreba i nadbiskupije, u ime kojih je čestitke izrekla predsjednica Unije viših redovničkih poglavarica s. Emila Barbarić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara