Božićno primanje biskupa Bogovića

Gospićko-senjski biskup Mile Bogović priredio je danas u sjedištu biskupije božićno primanje kojem su bili nazočni predstavnici grada Gospića i Ličkosenjske županije.

Božićne čestitke u ime nazočnih uputio je biskupu Mili Bogoviću predsjednik Skupštine Ličko-senjske županije Ivica Matajia.

Zahvalivši na čestitkama, biskup Bogović je, među ostalim, istaknuo kako je o Gospiću i kraju, nakon što je obranjen od neprijatelja, napisano mnogo tekstova koji ga ocrnjuju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

´Poslano je na sve strane jako ružnih slika o njemu i o njegovim stanovnicima. Ljudi ovdje i sami počinju sumnjati u sebe i u svoje sugrađane, u svoj grad, u svoju borbu. Mi želimo razaslati slike onoga lijepoga i dobrog što je ovdje stvoreno i što ovdje postoji. Treba buditi ponos na sve ono vrijedno što je ovdje nastalo i odavde krenulo u svijet´, napomenu je Bogović.

´Hoće li vrijeme pred nama biti uspješno i blagoslovljeno ne ovisi samo o količini bogatstva i vlasti što nam stoje na raspolaganju nego o bogatstvu srca s kojim idemo u budućnost. Krist nije imao na raspolaganju ni bogatstva ni vlasti, ali je izveo preokret kakav nije nitko uspio niti će uspjeti´, rekao je Bogović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara