Božidar Vučurević odbacio optužbe: Pustite me na slobodu jer sam star i bolestan

Božidar Vučurević odbacio optužbe: Pustite me na slobodu jer sam star i bolestan

Foto: Oslobođenje

RATNI gradonačelnik Trebinja Božidar Vučurević danas je pred istražnim sucem u Šapcu u Srbiji odbacio sve navode iz optužnice Županijskog državnog odvjetništva u Dubrovniku te zatražio da mu se ukine ekstradicijski pritvor.

Hrvatska traži Vučurevićevo izručenje zbog optužbi za ratne zločine nad civilima u Dubrovniku. Tijekom dvosatnog saslušanja je odbacio sve navode iz optužnice.  "Vučurević je podsjetio šabački Viši sud da je 2003. godine povodom događaja u Dubrovniku već davao iskaz pred Haškim sudom, koji je zaključio da nije potrebno niti provoditi istragu, a kamoli podići optužnicu protiv njega", rekao je Vučurevićev odvjetnik Vladimir Božović, pišu srpski mediji.

Star i bolestan

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obrana smatra da ne postoje razlozi za izručenje te očekuju da će Srbija odbiti Hrvatsku molbu. Vučurevićev odvjetnik je predložio sudu da mu se ukine pritvor, jer je star i bolestan čovjek. Napomenuli su da su BiH, čiji je Vučurević državljanin i Republici Srpskoj poslali zahtjeve da osiguraju jamstva za njegovu obranu sa slobode.

Božović je rekao i da su sudu rekli mjesto gdje bi bio Vučurević tijekom postupka odlučivanja o Hrvatskoj molbi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara