Božo Kovačević za snaženje Ministarstva zaštite okoliša

MINISTAR zaštite okoliša i prostornog uređenja Božo Kovačević izjavio je danas da bi broj ministarstava trebalo smanjiti na 10 do 12, ali da bi pritom Ministarstvo zaštite okoliša trebalo osnažiti.

"Sadašnji položaj Ministarstva zaštite okoliša nije zadovoljavajući, u prvom redu zato što je važna sastavnica okoliša - voda, u potpunosti izvan nadležnosti Ministarstva i što financijska sredstva ne onemogućuju Ministarstvu provedbu svih zakonskih propisa", rekao je ministar Kovačević na konferenciji za novinare.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovarajući na novinarski upit što je s njegovim veleposlaničkim mjestom u Pragu, budući da je, kako pišu mediji, predsjednik Republike već potpisao njegovo imenovanje, Božo Kovačević je rekao da je "jasno definirana procedura - ministar vanjskih poslova predlaže odluku Vladi, potom kandidat kojeg je izabrala Vlada ide na saslušanje pred saborski Odbor za vanjsku politiku, a tek nakon toga predsjednik Republike potpisuje dokument".

Za svog možebitnog nasljednika na ministarsko mjesto - Dražena Susića, Kovačević je rekao da je "jedinstveni slučaj da mogući kandidat za ministra dobije takav publicitet te da pretpostavlja da će ostati kandidat".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara