BRAD PITT GLUMIT ĆE JESSEA JAMESA

Brad Pitt spreman je za novu ulogu: bit će odmetnik Jesse James u filmskoj verziji knjige Roberta Hansena "The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford" (Kako je kukavica Robert Ford ubio Jessea Jamesa), objavio je Daily Variety u petak.

Taj će se vestern snimati u koprodukciji Pittova Plana B, tvrtke koju u sklopu Warner Brosa vodi sa svojom suprugom, glumicom Jennifer Anniston, i Scott Free Productions, producentske kuće Ridleyja Scotta. Adaptaciju i režiju povjerili su Andrewu Dominiku, australskom redatelju koji je pozornost Hollywooda privukao 2000. prvim filmom "Chopper".

U novom filmu ispričat će priču o Jesseu Jamesu gledanom kroz oči njegova ubojice Roberta Forda, mladoga pripadnika Jamesove bande koji je isprva obožavao najzloglasnijega revolveraša Amerike, a onda ga ubio.

Kad je jedan željeznički službenik ubio njihovu majku, Jesse i njegov brat Frank James počeli su živjeti od pljačke banaka i vlakova.

Pustolovine Jamesove bande uskoro su postale legendarne i javnost je razbojnike smatrala junacima. Sve je to završilo kad je Ford prevario brzoga, ali prgavoga Jessea i ustrijelio ga s leđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ford se nadao da će mu to nedjelo donijeti slavu, ali svi su ga smatrali kukavicom.

Snimanje novoga filma neće početi prije nego što redatelj Dominik završi novu verziju scenarija i projekt na kojem upravo radi, Paramountov znanstveno-fantastični film "The Demolished Man", a treba dočekati i da Pitt nađe slobodnoga vremena.

Pitt je nedavno ogrnuo togu kao Ahilej u "Troji" redatelja Wolfganga Petersena. Premijera toga filma očekuje se 14. svibnja. U travnju Brad Pitt počinje snimati "Oceanovih dvanaest", nastavak hita "Oceanovih jedanaest" iz 2001. "Oceanovih dvanaest" premijerno će biti prikazan u prosincu.

Poslije toga Pitt će s Leonardom DiCapriom glumiti u filmu Martina Scorcesea "Infernal Affairs", remakeu honkonške gangsterske trilogije ovaj put na engleskom jeziku u produkciji Warner Brosa.

(Hina) xvm ybnš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara