BRAJŠA, CIGELJ I DEGEN PROGLAŠENI INTERNACIONALNIM HUMANISTIMA

Priznanja Zlatna povelja mira "Linus Pauling" uručena su u utorak u Sarajevu Jeleni Brajša, Jadranki Cigelj, Silviju Degenu i Humanitarnoj mreži Hrvatske u sklopu proslave tridesete obljetnice osnutka Internacionalne lige humanista (ILH).

Zajedno s još desetak pojedinaca i institucija iz cijelog svijeta koje se bave zaštitom i promicanjem ljudskih prava i sloboda oni su zaslužili naslov internacionalnog humanista za 2003. godinu a to priznanje uručili su im predsjednik ILH Helmut Moritz te biskup Franjo Komarica kao i glavni tajnik ove organizacije Zdravko Šurlan.

Šurlan je istaknuo kako su Brajša, Cigelj i Degen kao pojedinci te Humanitarna mreža Hrvatske ostavili iznimno dubok trag u svojoj sredini zauzimajući se za univerzalne vrijednosti humanizma i uvažavanje temeljnih ljudskih prava, posebice kod onih kojima je takva potpora najpotrebnija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nositelji titule internacionalog humanista iz Hrvatske, kako je kazao glavni tajnik ILH, svojim su djelom na najbolji način slijedili ideale što su ih postavili utemeljitelji ove orgranizacije predvođeni Linusom Paulingom, dvostrukim nobelovcem.

Jedan od utemeljitelja ILH, osnovane u Dubrovniku 1974. godine, i hrvatski je akademik Ivan Supek.

(Hina) xrm ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara